Șase morți și mai mulți răniți în Belgia, după ce o mașină a intrat cu viteză în mulțimea strânsă la un carnaval

  • 20 Martie 2022 16:38
Șase morți și mai mulți răniți în Belgia, după ce o mașină a intrat cu viteză în mulțimea strânsă la un carnaval

Șase persoane au fost ucise și 26 sunt rănite după ce un autovehicul a intrat duminică în participanții la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul țării, la primele ore ale dimineții, potrivit unui nou bilanț al autorităților, transmite AFP. Bilanțul inițial era de patru decedați, 12 persoane rănite grave și în jur de 20 cu răni ușoare.

"În stadiul actual al anchetei, știm că un vehicul a intrat într-un grup (..) și deplângem șase decese, 26 de răniți', dintre care 'zece persoane ale căror vieți sunt în pericol", a declarat într-o conferință de presă Damien Verheyen, procuror adjunct la Mons, scrie digi24.ro.

"În mașină se aflau două persoane, originare din La Louviere, născute în 1988, respectiv 1990, și care au fost reținute", a adăugat el, precizând că pista teroristă este exclusă deocamdată, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 05.00 (04.00 GMT). 

Potrivit unui comunicat al primăriei, un grup de circa o sută de persoane plecase din sala Omnisports și se îndrepta spre centrul localității, când un autovehicul a intrat în mulțime.

"Groaznice vești de la Strépy-Bracquegnies", a transmis pe Twitter premierul belgian, Alexander De Croo.

"Gândurile mele se îndreaptă către victime și apropiații lor. Întregul meu sprijin merge de asemenea către serviciile de urgență pentru ajutorul și asistența aduse", a adăugat De Croo. Potrivit biroului său de presă, premierul se va deplasa în cursul zilei la locul tragediei, însoțit de regele Philip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău