Șase medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

  • 26 Martie 17:32
Șase medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

Șase medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat primar șase produse medicamentoase, transmite MOLDPRES.

Printre medicamentele autorizate primar și în procedură accelerată se numără Atazor-R- care controlează infecția cu Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) prin stoparea unei proteine de care HIV are nevoie pentru multiplicarea sa. Aceste medicamente acționează prin reducerea cantității de virus HIV și, prin urmare, întărește sistemul imunitar.

Un alt preparat nou este Artident-medicament pentru anestezie locală (anestezic local) în stomatologie. De asemenea, în farmacii va putea fi cumpărat și Acetilcisteină Zentiva – medicament indicat pentru a subția mucusul și a ușura eliminarea acestuia prin tuse în caz de bronșite induse de răceală.

Moldovenii vor putea cumpăra și medicamentele Ebastin Aristo - preparate indicate pentru ameliorarea semnelor provocate de rinite sezoniere și perene (rinită alergică) cu sau fără conjunctivită, pentru ameliorarea disconfortului asociat cu mâncărimi ale pielii (prurit) și pentru a trata erupții cutanate sub formă de vezicule în urticaria nespecificată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău