Șase lei și trei tigri de la grădina zoologică din Washington au fost testați pozitiv la coronavirus

  • 18 Septembrie 2021 10:36
Șase lei și trei tigri de la grădina zoologică din Washington au fost testați pozitiv la coronavirus

Șase lei și trei tigri de la grădina zoologică din Washington au fost testați pozitiv la coronavirus și primesc tratament simptomatic, au anunțat vineri responsabili din cadrul instituției, potrivit DPA, citat de Agerpres.

„Săptămâna trecută, gardienii au observat o scădere a poftei de mâncare, tuse, strănut și letargie'' la șase lei africani, un tigru de Sumatra și doi tigri de Siberia, care au fost depistați cu COVID-19 în urma unor teste preliminare, a indicat grădina zoologică într-un comunicat.

Rezultatele testelor de confirmare sunt așteptate în următoarele zile, a precizat instituția.

Animalele contaminate sunt tratate cu medicamente antiinflamatorii, medicamente pentru greață și antibiotice pentru a preveni riscul pneumoniei.

Responsabilii grădinii zoologice au subliniat că publicul nu este în pericol, având în vedere distanța considerabilă dintre habitatul felinelor și vizitatori.

Niciun alt animal nu a manifestat semne de infectare, au mai adăugat aceștia.

Contaminarea animalelor survine în contextul în care mai multe grădini zoologice, printre care și cea din Washington, au anunțat marți lansarea unei campanii de vaccinare a speciilor predispuse la infecția cu coronavirus din aceste centre.

În afara felinelor, pe teritoriul țării au existat și cazuri de primate infectate cu virusul după ce mai multe gorile de la grădina zoologică din Atlanta, Georgia, au fost testate pozitiv la coronavirus săptămâna trecută.

Pentru a le oferi protecție, animalele de la grădina zoologică din capitala americană vor fi vaccinate în lunile care urmează cu un ser dezvoltat de firma specializată Zoetis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău