Șase lacuri din România în care să te răcorești în zilele CANICULARE

  • 04 August 2017 07:22
Șase lacuri din România în care să te răcorești în zilele CANICULARE

Nimic nu se compară cu o bălăceală în apele răcoroase ale unui lac de munte, în zilele toride de vară. Atunci când mercurul din termometru trece de 30 de grade, cel mai potrivit loc în care să te afli este malul unui lac, la plajă. Fie că s-au format natural sau au fost create ca urmare a lucrărilor realizate de om, lacurile din România sunt locuri ideale în care să te ascunzi de căldură. Încadrate de un peisaj natural de poveste sau situate la altitudini de peste o mie de metri, lacurile din România îți oferă liniște, momente de relaxare și nu în ultimul rând posibilitatea de a te bălăci până la epuizare în apele lor răcoroase.

Lacul fără fund, județul Buzău

Lacul fara fund

Fotografie preluata de pe www.cunoastelumea.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. 

În comuna Chiojdu, județul Buzău, pe versantul Malaia al Munților Siriului vei da peste un loc dominat de întinderea Lacului fără fund, cunoscut și ca Lacul Vulturilor. Malurile lacului sunt locul ideal pentru a campa pentru câteva zile și pentru a te bucura de liniștea naturii. Lacul fără fund are ape limpezi și răcoroase, numai bune pentru o zi întreagă de bălăceală. În ciuda denumirii sale, Lacul fără fund măsoară doar 2,5 metri adâncime, iar de acest loc se leagă numeroase legende populare, pe care localnicii abia așteaptă să le împărtășească turiștilor.

Lacul Văliug, județul Caraș-Severin

Valiug

Fotografie preluata de pe www.motociclism.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. 

Ce părere ai despre un weekend răcoros într-un loc înconjurat de munți și păduri dese, în care ziua te poți relaxa la soare, iar nopțile sunt dedicate petrecerilor pe ponton? Este vorba despre Lacul Văliug situat în apropiere de municipiul Reșița și una dintre cele mai căutate destinații estivale din vestul țării. Pe malul Lacului Văliug sunt amenajate numeroase cabane, pensiuni, pontoane și locuri de plajă. În plus, Văliug este renumit pentru viața de noapte și petrecerile care au loc aici în timpul verii.

Complexul lagunar Razim-Sinoe, județul Tulcea

Razim

Complexul lagunar Razim-Sinoe se află în Delta Dunării, fiind o destinație perfectă pentru un weekend răcoros în care plimbările cu barca și bălăceala sunt cuvintele de ordine. Cel mai important lac al complexului lagunar este Razim, care se întinde pe o suprafață de peste 400 kilometri pătrați. Cu ape curate și răcoroase, Lacul Razim primește în fiecare vară mii de turiști. Dacă și tu ai ales să petreci un weekend pe malul Lacului Razim, pregătește-te ca până să ajungi la destinație să fii încântat de frumusețea peisajului zonei.

Lacul Ursu, județul Mureș

Lacul Ursu

Dacă ești genul de turist căruia îi place să îmbine utilul cu plăcutul, atunci următoarea ta destinație pentru un weekend răcoros trebuie să fie Lacul Ursu. Celebru pentru apele sale cu proprietăți curative, Lacul Ursu te așteaptă în apropiere de stațiunea Sovata, în județul Mureș. Aici vei avea parte de un weekend în care îți vei încărca bateriile, dar în același timp vei putea să te bucuri de proprietățile benefice ale apei din lac asupra sănătății. Lacul Ursu este cel mai mare lac sărat helioterm din România, iar această caracteristică se datorează efectului de seră produs de stratul subțire de apă dulce, care curge deasupra lacului și care face ca temperatura în adânc să se mențină constant mare.

Lacul Ghioroc, județul Arad

Lacul Ghioroc

Fotografie preluata de pe www.youtube.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Lacul Ghioroc este situat la doar 22 de kilometri de municipiul Arad și este considerat litoralul din vestul țării. Pe malul acestui lac sunt amenajate plaje cu nisip fin, iar apele sale au fost recent populate cu câteva zeci de tone de pește. Lacul Ghioroc este o destinație preferată atât de cei care vor să se bălăcească și apoi să facă plajă, cât și pentru pescarii amatori.

Lacul Bucura, Județul Hunedoara

Lacul Bucura

Masivul Retezat adăpostește cel mai mare lac glaciar din România. Bucura nu este lacul cel mai potrivit în care să petreci ore în șir în apă, dar frumusețea acestui loc este de nedescris în cuvinte. În zilele toride de vară, cei mai temerari dintre turiștii care ajung pe malul Lacului Bucura se încumetă să se răcorească în apele sale.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău