Șase copii au fost născuți în noaptea dintre ani la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău

  • 02 Ianuarie 2023 08:18
Șase copii au fost născuți în noaptea dintre ani la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău

Din acest an, Revelionul va fi o dublă sărbătoare pentru femeile care au născut în noaptea dintre 2022 și 2023. La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, cea mai mare unitate de medicală de acest fel din Republica Moldova, au venit pe lume șase copii - cinci fetițe și un băiețel. Medicii spun că nașterile au decurs fără probleme iar mamele și bebelușii se simt bine.

În ajunul Noului An a apărut pe lume Victoria, al 8-lea copil în familie. La naștere a cântărit 3,8 kilograme, scrie TVR MOLDOVA.

VIORICA RÎȘCHITOR, mama copilului: „A venit pe la 10 și aveam contracții și la 11:36 am născut. Copil sănătos, fără complicații, totul bine, slava Domnului.”

Primul bebeluș care s-a născut în 2023, în jurul orei 02.00, este un băiețel de trei kilograme. Mama lui spune că a fost un adevărat cadou în noaptea de Revelion.

TAMARA EFROS, mama copilului: „Am fost internată mai din timp și chiar eram în așteptare. Înainte de a începe durerile chiar m-am întâlnit cu familia, mai am încă trei copilași cu soțul, am petrecut timp împreună și apoi hai mai departe, să-l întâlnim pe al patrulea.”

În zorii zilei de 1 ianuarie 2023 s-a grăbit să apară pe lume și Mihail, un băiețel de 3 kilograme 200. Mama copilașului spune că nașterea a fost o supriză, pentru că nu o aștepta decât peste o lună. De la masa de Revelion, însă, a plecat direct la maternitate.

ANASTASIA, mama copilului: „Cam când eram deja aproape gata să merg la culcare a venit și vestea cea bună că trebuie să mergem la spital totuși că vine cadoul de Anul Nou.”

Medicii de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău spun că nașterile de la granița dintre ani au fost ușoare, fără complicații. Iar pentru astăzi se așteaptau să mai aducă pe lume încă doi copii.

CHIRIL GRECU, medic obstetrician-ginecolog: „La momentul respectiv avem în sala de naștere o parturientă care este prima naștere, este la jumătate de cale în procesul de naștere cu acitivitate evidentă de naștere, mămica e răbdătoare și ascultătoare, sperăm să nască și ea bine, fără complicații. În altă sală de naștere este o parturientă care este cu activitate de naștere dar este la 36-37 de săptămâni.”

Tradiția spune că bebelușii născuți în noaptea dintre ani vor avea noroc pe tot parcursul vieții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău