Șase candidați și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general

  • 30 Decembrie 2023 08:45
Șase candidați și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general

Șase persoane s-au înscris în concursul pentru funcția de procuror general. Printre aceștia se numără un jurist, doi avocați și trei procurori, inclusiv actualul procuror general interimar, transmite IPN.

Candidații care și au depus dosarele sunt juristul Andrei Coca, avocații Ilie Rotaru și Serghei Perju. De asemenea, la șefia procuraturii pretind procurorul Igor Demciucin, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, și actualul procuror general interimar, Ion Munteanu.

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul lunii octombrie 2021, iar la sfârșitul lunii septembrie 2023 a fost eliberat din funcție. Interimatul a fost exercitat de către Dumitru Robu, apoi de Ion Munteanu.

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat în luna octombrie concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind data de 22 noiembrie 2023. După ce la concurs s-au înscris doar doi candidați, avocatul Ilie Rotaru și procurorul Igor Demciucin, CSP a decis prelungirea concursului.

Potrivit Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului, Consiliul Superior al Procurorilor, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data-limită de depunere a dosarelor de participare, examinează, în ședință închisă, conținutul acestora și printr-o hotărâre motivată decide asupra listei candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs și stabilește data desfășurării interviului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău