Șase băieți și două fete din Republica Moldova vor boxa la Jocurile Europene de la Cracovia

  • 03 Iunie 2023 10:00
Șase băieți și două fete din Republica Moldova vor boxa la Jocurile Europene de la Cracovia

Șase băieți și două fete din Republica Moldova vor boxa la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska. Pugiliștii visează să urce pe podiumul de premiere la turneul continental care, pe lângă medaliile prestigioase, le poate aduce și biletele de calificare la Olimpiada de la Paris.

În câteva zile, sportivii vor merge în Bulgaria, unde au programat un cantonament. Pugiliștii vor putea să boxeze cu sportivi din alte țări, printre care vor fi și potențialii adversari de la Jocurile Europene, transmite TVR MOLDOVA.

ANDREI CHIRICOV, pugilist: "- Ce vă oferă faptul că acolo veți lucra în perechi? – Mai multă experiență, deoarece aici nu prea avem parteneri de sparring. Acolo vor fi multe persoane, vom lupta și vom obține experiență. Este un lucru benefic."

ALEXANDRU PARASCHIV, pugilist: "- Care condiții sunt necesare pentru un astfel de sportiv? – Trebuie să avem forță, viteză și experiență cu adversarii noi."

În lot sunt și două fete, ambele din Tiraspol. Pentru a se menține în formă ele sunt nevoite să lupte în ring, cu băieții.

CRISTINA CHIPER, pugilistă: „- Pentru ca să participam și să luptăm concurăm cu băieții. -  Asta vă oferă un avantaj? – Da, ei sunt mai ageri decât noi, dar ăsta e un beneficiu. Noi ne antrenăm cu ei."

În ciuda faptul că lotul este format din sportivi tineri, o parte dintre ei au deja experiență obținută la Jocurile Europene. Unii pugiliști au concurat la ediția turneului continental de la Minsk, ceea ce îi favorizează în fața adversarilor.

ANDREI CHIRICOV, pugilist: "Nu mai am așa mari emoții. Cu cât am mai multe competiții de anvergură, cu atât mai mult mă obișnuiesc."

Obiectivul fiecărui sportiv din Republica Moldova este clar stabilit. Pugiliștii sunt cu gândul doar la medalii.

ALEXANDRU PARASCHIV, pugilist: „- Care e scopul tău la Jocurile Europene? – Desigur, tind la cel mai mare rezultat. Mereu e posibil totul. Suntem pregătiți și vom lupta pentru asta."

Sunt puse în luptă și calificările la Olimpiada de la Paris. Sportivii care vor urca pe podiumul de premiere vor primi și biletul de participare la competiția supremă, programată anul viitor în capitala Franței.

IURIE PARASCHIV, antrenor: „- Dacă vorbim despre medalii, atunci dacă vom cuceri una va fi deja un succes, deoarece medalia îți asigură cota la Olimpiadă. - Câte cote de calificare vă doriți? – Vreau trei."

VICTOR VACULA, pugilist: "Asta oferă o stimulare pentru a merge înainte și a-i învinge pe toți, deoarece Jocurile Olimpice sunt visul fiecărui sportiv."

Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska se vor desfășura în perioada 21 iunie – 2 iulie, în Polonia. În acest moment, Republica Moldova are 92 de sportivi calificați la turneul continental.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău