Сarnetele de muncă vor fi transmise la CTAS pentru a fi scanate

  • 02 Iunie 2021 10:49
Сarnetele de muncă vor fi transmise la CTAS pentru a fi scanate

Persoanele fizice care nu sunt beneficiare de pensii și care nu au prezentat până la etapa actuală carnetele de muncă pentru scanare se vor adresa la Casa teritorială de asigurări sociale din raza domiciliului, cu actul de identitate și carnetele de muncă deținute, care conțin înscrieri până la 1 ianuarie 1999. Carnetele de muncă sunt scanate și returnate posesorului în aceeași zi, fiind aplicată ștampila cu mențiunea „Scanat conform Hotărârii Guvernului nr. 426/2018", transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale, în perioada 15 mai - 15 decembrie 2018, a fost scanată informația din carnetele de muncă prezentate de către angajatori pentru angajații săi și persoanele care nu sunt beneficiare de pensii.

Informația despre activitatea de muncă realizată până la 1 ianuarie 1999, citită conform înscrierilor din carnetele de muncă scanate, este înscrisă în conturile personale de asigurări sociale și, actualmente, se utilizează la stabilirea ajutorului de șomaj și indemnizației de incapacitate temporară de muncă, iar pe viitor se va utiliza și la stabilirea pensiei.

Persoanele ale căror carnete de muncă au fost scanate își pot vizualiza datele despre activitatea realizată până la 1 ianuarie 1999, în contul curent de asigurări sociale, prin intermediul sistemului informațional „Acces CPAS".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău