Sărbătoarea Vinului la Chișinău

  • 05 Octombrie 2012 15:20
Sărbătoarea Vinului la Chișinău

Sărbătoarea Vinului se va desfășura sâmbătă și duminică la Centrul Moldexpo din Chișinău și în alte localități ale țării.

Anul acesta sărbătoarea se va desfășura după un nou concept, cu scopul de a promova  zonele viti-vinicole din Republica Moldova și bucătăria tradițională a acestora, a declarat anterior ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

La Ziua Vinului din acest an vor participa aproximativ 50 de întreprinderi viti-vinicole, zeci de meșteri populari și unități de alimentație publică, care vor reprezenta zonele din care vin, așa-numitele indicații geografice. Tarabele vor fi împărțite în patru sectoare, care vor reprezenta zonele vinicole Codru, Ștefan Vodă și Valul lui Traian, în conformitate cu normele europene.

Producția globală de struguri a fost anul acesta de 540 de mii de tone, cu 60 de mii de tone mai puțin decât anul trecut. Autoritățile estimează că întreprinderile vinicole vor fabrica 1,6 milioane de hectolitri de vin. Anul acesta au fost plantate 2500 de hectare de viță de vie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău