Sara Netanyahu, soția premierului israelian, inculpată pentru „fraudă” și „abuz de încredere”

  • 21 Iunie 2018 22:44
Sara Netanyahu, soția premierului israelian, inculpată pentru „fraudă” și „abuz de încredere”

Sara Netanyahu, soția premierului israelian Benjamin Netanyahu, a fost inculpată joi pentru "fraudă" și "abuz de încredere", a anunțat Ministerul de Justiție al Israelului într-un comunicat, informează AFP și dpa.

Anchetată de peste un an de poliție, soția lui Benjamin Netanyahu este suspectată că a trecut în contul cheltuielilor bugetare sute de mese fine comandate între 2009 și 2013 și reprezentând "peste 350.000 de șekeli" (83.000 de euro), potrivit Ministerului Justiției. Ea este suspectată că a mințit, cu ajutorul unui colaborator apropiat, cu privire la faptul că nu există bucătar la reședința premierului.

Sara Netanyahu dezminte aceste acuzații.

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu este vizat în mod direct de două anchete pentru corupție. El este suspectat că a primit un milion de șekeli (240.000 de euro) în cadouri de lux din partea unor oameni bogați, în schimbul unor favoruri. Într-un alt dosar, anchetatorii încearcă să afle dacă el a încercat să încheie un acord secret cu un cotidian popular pentru o mediatizare favorabilă lui.

El a fost interogat de mai multe ori de către polițiști. Benjamin Netanyahu a dezmințit acuzațiile, refuzând să demisioneze și invocând o "vânătoare de vrăjitoare".

Netanyahu și familia sa au fost de mai multe ori confruntați cu anchete judiciare. În anul 2000, Benjamin Netanyahu și soția lui, Sara, au făcut obiectul unei anchete într-o afacere de corupție, în timp ce el se afla la putere, în 1996-1999. În final justiția a refuzat să-i inculpe, din lipsă de probe.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău