Șaptezeci de imigranți etiopieni s-au înecat în largul Yemenului

  • 08 Decembrie 2014 12:15
Șaptezeci de imigranți etiopieni s-au înecat în largul Yemenului

Șaptezeci de imigranți etiopieni au murit înecați în naufragiul unei ambarcațiuni în largul Yemenului, la intrarea în Marea Roșie, a anunțat Ministerul yemenit de Interne pe site-ul său, relatează Agerpres.

Ambarcațiunea, care transporta imigranți clandestini proveniți din Cornul Africii, s-a răsturnat în largul orașului-port Al-Makha din Yemen, în apropiere de strâmtoarea Bab al-Mandeb, a anunțat duminică seara ministerul, care nu a precizat data naufragiului, cauzat de condițiile meteo nefavorabile.

'Toți cei care se aflau la bordul ambarcațiunii sunt morți. Erau 70, toți etiopieni', a adăugat ministerul. Accidentele mortale sunt frecvente în rândul imigranților africani care încearcă să ajungă în Yemen prin Marea Roșie și Golful Aden.

La 31 mai, 60 de imigranți somalezi și etiopieni, precum și doi yemeniți membri ai echipajului, s-au înecat în largul coastelor Yemenului, în urma naufragiului ambarcațiunii în care se aflau.

Imigranții africani, în principal etiopieni și somalezi care fug din cauza sărăciei sau a violențelor, ajung de obicei cu ambarcațiuni în sudul Yemenului, înainte de a-și continua călătoria spre granița cu Arabia Saudită, țară bogată în resurse de petrol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău