Șapte startup-uri din R. Moldova vor dezvolta produse și servicii digitale în industria agroalimentară

  • 17 Februarie 2022 10:28
Șapte startup-uri din R. Moldova vor dezvolta produse și servicii digitale în industria agroalimentară

Șapte startup-uri din republică noastră vor dezvolta produse și servicii digitale în industria agroalimentară, în cadrul platformei educaționale Acceleratorul AgTech, parte a primului Laborator de inovații în agricultură în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Timp de 12 săptămâni, echipele vor avea acces la un set de materiale video și teste, care abordează etape și factori esențiali în dezvoltarea unui startup: module de afaceri, identificarea clienților, analiza pieței, economia unității etc. În acest scop, echipele vor beneficia de îndrumarea și supravegherea unor mentori din domeniul agricol, scrie sursa citată.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a participat la una din sesiunile Acceleratorului AgTech, pentru a lua cunoștință cu potențialul profesioniștilor din mediul tehnologiilor informaționale și din agricultură, precum și pentru a afla ideile și soluțiile inovatoare în vederea digitalizării agriculturii.

„Republica Moldova are nevoie de inovație în agricultură, iar startup-urile inițiate vor oferi fermierilor instrumente și soluții optime, bazate pe eficiență și sustenabilitate. Avem încrederea că veți identifica necesitățile de digitalizare și inovație ale agricultorilor, precum și veți îmbunătăți accesul la piețele de desfacere”, a rezumat ministrul.

Pentru a conecta agricultura cu soluțiile inovatoare, platforma Technovator în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație în Republica Moldova (FAO) și proiectul „Tekwill” au lansat „Laboratorul de inovații AgTech” – un program care vine să susțină accelerarea procesului de digitalizare a agriculturii, pentru a crește eficiența și a spori competitivitatea sectorului. „Laboratorul de inovații AgTech” va fi implementat în perioada noiembrie 2021- aprilie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău