Șapte stagiari din grupuri marginalizate au finalizat programul de stagii ONU

  • 14 Februarie 16:50
Șapte stagiari din grupuri marginalizate au finalizat programul de stagii ONU

Șapte tineri care aparțin grupurilor marginalizate au primit diplome pentru finalizarea cu succes a stagiului de practică în cadrul celei de-a cincea ediții a Programului de Stagii ONU pentru Diversitate. Tinerii au efectuat un stagiu timp de patru luni în agenții ale Organizației Națiunilor Unite. Pe lângă faptul că au avut posibilitatea de a lucra asupra sarcinilor propuse, au putut participa la o gamă largă de instruiri, au participat la zilele ușilor deschise ale partenerilor externi ai ONU, precum Oficiul Avocatului Poporului, Inspectoratul General pentru Migrație, transmite IPN.

„Această inițiativă cu adevărat reflectă angajamentul nostru colectiv față de egalitate, diversitate, incluziune și de a ne asigura că fiecare voce este auzită. Suntem foarte mândri să vă includem astăzi în marea familie ONU. Astăzi vă alăturați celor 50 de foști stagiari ai ONU și sper ca această comunitate va continua să  crească, fiind o resursă foarte valoroasă pentru ONU Moldova”, a menționat Simon Springett, coordonator rezident al Organizației Națiunilor Unite în Moldova.

„Interacțiunea cu Andreea, stagiara din cadrul UNFPA, a fost una benefică atât pentru ea, cât și pentru întreaga echipă. Am admirat perseverența și responsabilitatea cu care s-a implicat în programele noastre. Andreea a adus un suflu nou în echipă și ne-a demonstrat prin propriul exemplu că diversitatea la locul de muncă sporește performanța și motivația tuturorˮ, a spus Aliona Cristei, analistă de Program Populație și Dezvoltare la UNFPA.

„Sunt foarte recunoscător că în cadrul acestui program am fost acceptat așa cum sunt. Aș vrea să aduc sincere mulțumiri mentorilor și echipei care m-a ghidat timp de aceste patru luni, am perceput diversitatea atât în persoane, cât și în opinii diferite, care, însă, întotdeauna au fost considerate. La fel, pentru mine a fost important să înțeleg cum alți oameni ar dori să vadă lumea. Sunt recunoscător pentru tot și pentru fiecare moment pe care l-am petrecut împreună”, a mărturisit Iulian Pântea, stagiarul Oficiului ONU pentru Drepturile Omului în Moldova.

Programul de Stagii ONU pentru Diversitate a fost lansat în martie 2016 pentru a transmite un mesaj de nediscriminare și a susținere incluziunea persoanelor din grupurile marginalizate. Potrivit organizatorilor, aceste persoane se confruntă în continuare cu discriminare în diferite domenii, având mai puține oportunități de participare egală la procesele decizionale, educație de bună calitate, angajare și dezvoltare profesională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău