Șapte spioni ruși care ar fi pus la cale otrăvirea lui Navalnîi au fost sancționați de Marea Britanie

  • 20 August 2021 15:35
Șapte spioni ruși care ar fi pus la cale otrăvirea lui Navalnîi au fost sancționați de Marea Britanie

Marea Britanie a anunțat, vineri, că sancționează șapte persoane despre care susține că sunt spioni ruși suspectați de implicare în otrăvirea cu noviciok a opozantului rus Alexei Navalnîi de anul trecut, relatează Reuters, potrivit DIGI24.ro. Anunțul vine la împlinirea unui an de la otrăvirea lui Navalnîi.

Guvernul de la Londra a publicat lista cu sancțiuni pentru cei șapte ruși și justificarea pentru care le-au fost înghețate conturile acestora, precizează sursa citată

Documentul îi enumeră pe Alexei Alexandrov, Vladimir Paniaev, Ivan Vladimirovici Osipov, Vladimir Mihailovici Bogdanov, Kiril Vasiliev, Stanislav Valentinovici Makșakov și Alexei Semenovici Sedov.

„Alexandrov a fost agent în unitatea de criminalistică și a fost prezent la Tomsk, acolo unde a fost otrăvit Navalnîi”, se arată în documentul guvernului britanic.

„Dovezile includ date din registre telefonice și de călătorie care sugerează că Alexei Alexandrov a fost unul dintre agenții implicați în folosirea de arme chimice în tentativa de asasinat împotriva liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, în timpul vizitei sale în Siberia în 2020”, susține guvernul britanic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău