Șapte spectacole de teatru radiofonic vor putea fi audiate gratuit la Reuniunea Teatrelor Românești

  • 13 Septembrie 2023 14:06
Șapte spectacole de teatru radiofonic vor putea fi audiate gratuit la Reuniunea Teatrelor Românești

Reuniunea Teatrelor Românești invită publicul de la Chișinău la cea de-a VIII-a ediție, sub genericul „Atât de aproape”. În ediția din acest an vor fi prezentate și șapte spectacole  de teatru radiofonic românesc, dintre care două sunt în coproducție cu actorii de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, transmite Radio Chișinău.

Reuniunea Teatrelor Românești se va deschide joi, 14 septembrie cu o premieră a Teatrului radiofonic București - un spectacol montat după cartea lui Dumitru C. Moruzi „Pribegi în țară răpită”, în regia lui Petru Hadârcă. Spectacolul prezintă imaginea Chișinăului de la mijlocul secolului al XIX-a. Autorul își poartă personajele atât prin partea veche a orașului, cât și prin cea nouă, oferind o imagine–document a epocii. În distribuție apar și actorii Teatrului Național Mihai Eminescu de la Chișinău: Anatol Durbală, Alexandru Pleșca, Diana Decuseară,  Mircea Rusu, Angela Ciobanu și alții. Spectacolul va fi audiat cu începere de la 13.00.

Sâmbătă, 16 septembrie, va fi prezentat spectacolul radiofonic „Vara în care mama a avut ochii verzi” după romanul Tatianei Țîbuleac.

Un alt spectacol de teatru radiofonic va fi difuzat pe 17 septembrie, la Catedrala romano-catolică „Providența Divină” – „VLADIMIR GHIKA – Peregrinul catolic”.

Luni, 18 septembrie va fi prezentat spectacolul „Luministul” după Constantin Cheianu, o producție Radio Moldova, iar pe 19 septembrie - spectacol radiofonic „Carol și Elisabeta – Iubire și neatârnare”, al Teatrului radiofonic București.

Pe 20 septembrie, spectacolul „Amalia respiră adânc” de Alina Nelega, adaptare de Emilia Ghețu. Piesa prezintă episoade din viața unei femei care a traversat epoca întunecată a comunismului.

 „Între lumi. Răzvrătitul. Căutări.” – un alt spectacol radiofonic produs de Radio România, cu participarea actorilor Teatrului Național „Mihai Eminescu”, va fi prezentat audienței pe 21 septembrie. Regia artistică îi aparține lui Petru Hadârcă.

Toate spectacolele radiofonice vor fi prezentate în cadrul Reuniunii, la ora 14:00, în sala Antract a Teatrului Național Mihai Eminescu. Intrarea este liberă pentru public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău