Șapte persoane vor primi indemnizații unice pentru procurarea spațiului locativ

  • 15 Decembrie 2021 11:54
Șapte persoane vor primi indemnizații unice pentru procurarea spațiului locativ

Guvernul a aprobat ieri alocarea a 369 de mii de lei pentru plata unor indemnizații unice pentru procurarea spațiului locativ, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, Ministerul Finanțelor va aloca din bugetul de stat autorităților publice locale mijloace financiare pentru șapte beneficiari din șase raioane: Cahul, Căușeni, Călărași, Edineț, Nisporeni și Rezina. Este vorba despre patru participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, un participant la acțiunile de luptă din Afganistan și doi participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, scrie sursa citată.

Indemnizații unice vor putea primi cetățenii care nu au beneficiat de credite preferențiale de la instituțiile financiare și nu au fost asigurați cu spațiu locativ la situația din 22 octombrie 2004.  

În bugetul de stat pentru anul 2021, în scopul nominalizat este prevăzută suma de un milion de lei, dintre care, până în prezent, au fost executate 410,0 mii de lei.

Proiectul dat a fost elaborat în baza Hotărârii Guvernului cu privire la acordarea indemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetățeni. De indemnizații unice pentru construcția, procurarea spațiului locativ sau restaurarea caselor vechi sunt în drept să beneficieze participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanții la acțiunile de luptă din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,6 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău