Șapte membri ai Guvernului candidează la parlamentare. Cine va prelua competențele lor pe parcursul campaniei electorale

  • 04 Ianuarie 2019 12:20
Șapte membri ai Guvernului candidează la parlamentare. Cine va prelua competențele lor pe parcursul campaniei electorale

Șapte membri ai Guvernului candidează la alegerile parlamentare din 24 februarie, între care se numără 5 miniștri din totalul de 9, care urmează să-și suspende activitățile în Executiv pe parcursul campaniei electorale.

Competențele miniștrilor vor fi preluate de secretarii generali de stat din ministerele respective, care le vor îndeplini atribuțiile, cu excepția dreptului de vot în ședința Guvernului, notează portalul Agora.

Publicația precizează că este vorba despre ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Nicolae Ciubuc, ministru de Interne, Alexandru Jizdan și ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care și-au anunțat candidaturile pe circumscripții electorale.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, și vicepremierul Cristina Lesnic, vor candida doar pe lista electorală a Partidului Democrat, iar premierul Pavel Filip și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, atât pe liste, cât și în circumscripții uninominale.

În cazul premierului, legea nu prevede suspendarea sa din funcție în legătură cu participarea în alegeri.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău