Șapte membri ai clerului catolic au fost răpiți în Haiti. Răpitorii cer un milion de dolari

  • 12 Aprilie 2021 12:59
Șapte membri ai clerului catolic au fost răpiți în Haiti. Răpitorii cer un milion de dolari

Șapte membri ai clerului catolic, printre care doi francezi, au fost răpiți duminică în Haiti, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al Conferinței episcopilor din această țară săracă din Caraibe, informează Agerpres, care citează AFP.

Grupul, din care fac parte o călugăriță și un preot francez, a fost răpit în cursul dimineții la Croix-des-Bouquets, în apropierea capitalei Port-au-Prince, în timp ce se îndrepta spre instalarea unui nou preot, a explicat părintele Loudger Mazile.

Răpitorii cer o răscumpărare de un milion de dolari, a spus el.

Poliția suspectează că o bandă înarmată activă în zonă, supranumită "400 Mawozo", se află în spatele răpirii, potrivit unei surse din rândurile forțelor de ordine.

Contactată de AFP, Ambasada Franței nu a comentat deocamdată.

Răpirile pentru răscumpărare au cunoscut o recrudescență în ultimele luni la Port-au-Prince ca și în provincii, fiind o dovadă a extinderii influenței bandelor armate pe întreg teritoriul haitian.

"Este prea mult. A sosit timpul ca aceste acțiuni inumane să înceteze", a reacționat duminică Pierre-André Dumas, episcopul de Miragoâne, contactat telefonic. "Biserica se roagă și se solidarizează cu toate victimele acestui act ticălos", a adăugat el.

În martie, puterea executivă haitiană a declarat starea de urgență pentru o lună în anumite cartiere ale capitalei și o regiune din provincie cu scopul de "a restabili autoritatea statului" în zonele controlate de grupuri criminale.

Măsura este motivată de acțiunile bandelor înarmate care "răpesc oameni pentru răscumpărare declarând-o în mod deschis, furând și jefuind proprietăți publice și private și confruntându-se deschis cu forțele publice de securitate", potrivit unui decret al președinției țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău