Șapte deputați afiliați fugarului Ilan Șor au fost sancționați, după manifestările violente din plenul Parlamentului. Nu vor putea participa la următoarele cinci ședințe ale Legislativului

  • 13 Iunie 17:42
Șapte deputați afiliați fugarului Ilan Șor au fost sancționați, după manifestările violente din plenul Parlamentului. Nu vor putea participa la următoarele cinci ședințe ale Legislativului

Deputații afiliați fugarului Ilan Șor nu vor putea participa la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului. Ei au fost sancționați după ce au blocat tribuna și au împiedicat desfășurarea ședinței de astăzi a Legislativului, transmite Radio Chișinău.

Șapte deputați din așa numitului grup Victorie-Popeda afiliați fugarului Ilan Șor, nu vor avea voie să participe la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului, din cauza comportament neadecvat în plenul legislativului, manifestându-se violent și bătând în tribună.

Măsura a fost luată de majoritatea PAS, după avertismente și chemare la ordine. Președintele Parlamentului, Igor Grosu:

”Vă rog să deblocați tribuna. În această situație, propun să aplicăm sancțiunea de interzicerea participării la ședințele plenare pe durata a cinci ședințe. Deputații Vasile Bolea, Denis Ulanov, Marina Tauber, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi, Regina Asposolova și Vadim Fotescu sunt sancționați. Rog secretariatul să transmită această decizie Serviciului de Pază și Protecție”, a spus Igor Grosu.

Mai multe proiecte de legi au fost prezentate și adoptate în timp ce acești deputați scandau ”jos Maia Sandu” și ”rușine”. În replică, deputatul PAS Gheorghe Cojoc a făcut trimitere la banii pe care deputații îi primesc de la Moscova pentru a destabiliza Rep. Moldova.

„Eu nu am înțeles, dar cred că cei de acasă au înțeles- ”Rușii ne plătesc”. Marina Tauber, spune ”RUȘII NE PLĂTESC” Nu omite ultima sintagmă!”, a spus Gheorghe Cojoc.

Amintim că la 21 aprilie la Moscova a fost creat blocul pro-rus „Victorie-Pobeda”, format din mai multe partide afiliate lui Ilan Șor, care se ascunde în Rusia.

La 22 aprilie autoritățile au confiscat bani în sumă de peste un milion de lei de la persoane care veneau de la Moscova, unde au participat la evenimentul de lansare a acestui proiect politic, coordonat de oligarhul Ilan Șor, și au încercat să introducă acești bani în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
24,96
Nori împrăștiați
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
22
Thu
23
Fri
24
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău