Șapte conaționali, cercetați pentru încălcarea regulilor de vânătoare în zona de frontieră

  • 17 Octombrie 2022 16:56
Șapte conaționali, cercetați pentru încălcarea regulilor de vânătoare în zona de frontieră

Odată cu deschiderea sezonului de vânătoare, în zona frontierei de stat sunt înregistrate cazuri de încălcare a legislației în vigoare. Doar în weekendul trecut șapte persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului zonei de frontieră cu scop de vânat ilegal. În context, atenționăm cetățenii că Poliția de Frontieră nu va tolera acțiunile ilegale în zona de responsabilitate și toți cei implicați, și care vehement comit aceste ilegalități, vor răspunde în fața legii.

În cazul înregistrat la frontiera din estul țării, un locuitor al satului Copciac, în vârstă de 56 de ani, a fost depistat în apropiere de Sectorul Poliției de Frontieră Volintiri în timp ce vâna. În mașina acestuia s-a descoperit o armă de vânătoare și un fazan vânat.

Potrivit poliției de frontieră în cel de-al doilea caz, doi locuitori din raionul Hâncești au fost depistați la miezul nopții în zona de frontieră, având cu ei o armă de vânătoare și un iepure vânat. Pentru a se eschiva de răspundere, bărbații au justificat ilegalitatea prin faptul că „arma au găsit-o și urma să o predea autorităților de poliție”.
În al treilea incident, pe direcția localităților Țîganca – Rînzești, au fost surprinși la vânătoare patru moldoveni. Deși aveau toate actele în regulă, aceștia practicau activitatea de vânat de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime mai puțin de 1km, ceea ce este strict interzis prin lege.

Pe fapte, polițiștii de frontieră cercetează toate circumstanțele și în dependență de rezultate vor fi aplicate sancțiunile pentru persoanele documentate.
Reamintim tuturor vânătorilor, dar și amatorilor de vânat, despre necesitatea respectării condițiilor de vânătoare în zona de frontieră, precum și să manifeste o atitudine conștiincioasă față de regulile existente la frontieră.
Notă: Conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, din 15 septembrie a fost stabilit că tragerea și aflarea cu arma încărcată va fi interzisă la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău