Șapte ani de la doborârea aeronavei MH-17 în estul Ucrainei: România susține “imperativul tragerii la răspundere a celor responsabili”

  • 17 Iulie 2021 13:45
Șapte ani de la doborârea aeronavei MH-17 în estul Ucrainei: România susține “imperativul tragerii la răspundere a celor responsabili”

Ministerul Afacerilor Externe al României aduce, la împlinirea a șapte ani de la doborârea aeronavei MH-17, un pios omagiu memoriei celor 298 de victime, printre care și un cetățean român, care și-au pierdut viața în tragicul accident.

România continuă să susțină imperativul tragerii la răspundere a celor responsabili, în conformitate cu prevederile rezoluției Consiliului de Securitate al ONU nr. 2166 din 2014, se arată într-un comunicat al MAE remis CaleaEuropeană.ro.

Ministerul Afacerilor Externe salută progresele realizate în cadrul procedurilor penale care se desfășoară pe teritoriul Olandei și în conformitate cu legislația olandeză.

La 17 iulie 2014 aeronava MH-17 aparținând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care și-au pierdut viața (283 de pasageri și 15 membri ai echipajului).

Ancheta penală a fost coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanți ai autorităților judiciare și polițienești din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia și Malaysia. Membrii JIT au decis cu privire la desfășurarea procedurilor penale și judecarea persoanelor responsabile de prăbușirea aeronavei MH17 în Olanda, în conformitate cu legislația acestui stat și în baza valorificării rezultatelor anchetei JIT.

La 19 iunie 2020, Parchetul General olandez a anunțat demararea acțiunii penale împotriva a patru suspecți, iar la 7 iunie 2021 a început faza analizării probelor.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău