Săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă

  • 30 Noiembrie 2022 18:54
Săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă sezonieră.

Potrivit ANSP, la Bălți s-au înregistrat 5 cazuri, la Chișinău și Fălești - câte 3, Edineț și Sângerei – câte 2 și la Drochia – 1 caz. În șapte dintre cazuri este vorba de copii de până la 14 ani.

Totodată, în perioada 3 octombrie – 27 noiembrie, au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă, 53 342 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 2 866 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

În prezent, în țară continuă procesul de imunizare împotriva gripei. Vaccinul antigripal poate fi utilizat simultan cu cel împotriva Covid-19.

În sezonul gripal se recomandă evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate.

De asemenea, se recomandă folosirea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii și a nasului cu șervețele de unică folosință în timpul tusei și strănutului și adresarea la medic odată cu apariția primelor simptome de boală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău