Săptămână neagră pentru Armata franceză. Alți doi soldați au fost uciși în Mali

  • 03 Ianuarie 2021 10:15
Săptămână neagră pentru Armata franceză. Alți doi soldați au fost uciși în Mali

Doi soldați francezi au fost uciși și al treilea a fost rănit sâmbătă în nord-estul Mali într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Anunțul vine după ce luni, trei militari francezi au murit în circumstanțe similare.

Președintele Emmanuel Macron a "aflat cu mare tristețe" despre moartea în regiunea Menaka a "doi soldați din Regimentului 2 de husari din Haguenau, sergentul Yvonne Huynh și brigadierul Loďc Risser", se arată într-un comunicat al Palatului Elysee, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Yvonne Huynh, în vârstă de 33 ani, este prima femeie din armata franceză ucisă în Sahel după intervenția Serval în 2013. Loďc Risser avea 24 de ani. Amândoi erau angajați într-un regiment specializat în informații militare.

Aceste decese ridică la 50 numărul soldaților francezi care și-au pierdut viața în Sahel din 2013 în operațiunile antijihadiste Serval, apoi Barkhane, a precizat statul-major al armatelor.

"Autovehiculul lor a făcut obiectul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în cursul unei misiuni de strângere de informații", a precizat Palatul Elysee.

Viața camaradului lor rănit nu este în pericol, a adăugat documentul.

Emmanuel Macron a salutat memoria celor doi soldați, "căzuți pentru Franța în timp ce își îndeplineau datoria".

El a mai reafirmat "determinarea Franței în lupta sa împotriva terorismului", la cinci zile după un alt atac mortal contra forței Barkhane în centrul Mali.

La rândul său, ministrul francez al forțelor armate, Florence Parly, a adus un omagiu "tăriei angajamentului, curajului și sacrificiului lor de sine".

Amintim că trei soldați francezi au fost uciși luni, 28 decembrie 2020, în cursul unei operațiuni în Mali, când vehiculul lor blindat a fost atins de un dispozitiv exploziv în regiunea Hombori (nord).

Sursa: Defenseromania.ro

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău