SĂPTĂMÂNA MUZICII EUROPENE | Programul concertelor dedicate Zilei Europei care vor fi transmise on-line pentru publicul din R. Moldova

  • 08 Mai 2021 10:36
SĂPTĂMÂNA MUZICII EUROPENE | Programul concertelor dedicate Zilei Europei care vor fi transmise on-line pentru publicul din R. Moldova

Mai multe concerte prilejuite de Ziua Europei vor fi transmise on-line pentru publicul din R. Moldova, în perioada 9-16 mai. Evenimentele sunt organizate cu susținerea Delegației UE la Chișinău și a misiunilor diplomatice ale statelor membre UE, pentru a marca ziua unității și solidarității între țările de pe continentul european, sărbătorită  anual pe 9 mai.

Programul concertelor:

09 Mai - Concert dedicat Zilei Europei 2021 / https://www.privesc.eu/Arhiva/94711

Concert online de lansare a Zilei Europei, susținut de echipa Filarmonicii Naționale, Youth Orchestra, Brio Sonores, Proiectul Voices Moldova, peste 150 de muzicieni și artiști implicați în realizarea concertului.

10 Mai, ora 19:00, Privesc.eu

Concertul „Pulsul minimalismului”, compozitorul lituanian Gediminas Gelgotas (oferit de Ambasada Lituaniei în Republica Moldova), cu participarea artiștilor Orchestrei New Ideas Chamber (NICO) și ai Orchestrei Simfonice Naționale a Lituaniei.

11 Mai, ora 19:00, Privesc.eu

O Creație a Baletului Preljocaj (oferit de Ambasada Franței în Republica Moldova)

12 Mai, ora 19:00, Privesc.eu

Concert susținut de Aureum Saxophon Quartett (oferit de Ambasada Austriei în Republica Moldova). Un concert unic difuzat de la Centrul Arnold Schönberg din Viena, de către un cvartet versatil care aduce un omagiu sunetului de saxofon într-un stil muzical inovator.

12 Mai, ora 19:30, Privesc.eu

Concert al muzicianului de jazz Leonhard Skorupa împreună cu Sketchbook Quartett (oferit de Ambasada Austriei în Republica Moldova). Un concert special, care abordează jazz-ul dintr-o direcție complet diferită, care în sensul său cel mai larg poate fi atribuit post-rockului.

13 Mai,  ora 19:00, Privesc.eu

Recital Gaudeamus Quartet al Filarmonicii Brașov (oferit de Ambasada României în Republica Moldova și de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău). Recital Beethoven dedicat aniversării a 35 de ani a Filarmonicii Brașov.

14 Mai, ora 19:00, Privesc.eu

O fereastră spre cultura spaniolă (spectacol oferit de Ambasada Spaniei în România). Interpretare de muzică și flamenco.

14 Mai, ora 19:30, Privesc.eu

Concertul „Misterul vocilor bulgare” și concertul Ansamblului pentru cântece și dansuri tradiționale bulgare „Rodoliubie” din Taraclia (oferit de Ambasada Bulgariei în Republica Moldova)

15 Mai, ora 19:00, Privesc.eu

Concert susținut de Orchestra Română de Tineret (oferit de Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău). Concertul include 7 interpretări muzicale ale Orchestrei Române de Tineret.

16 Mai, ora 19:00, Privesc.eu

Concertul muzical JAZZ’n Chișinău International Festival. Concertul final al celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional JAZZ’n Chișinău cu muzicieni distinși din Moldova, inclusiv oaspeți speciali din afara țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău