Săptămâna începe cu vreme rece. De joi temperaturile vor urca ușor

  • 09 Octombrie 2023 15:57
Săptămâna începe cu vreme rece. De joi temperaturile vor urca ușor

Săptămâna a început cu temperaturi răcoroase, care treptat vor crește spre a doua jumătate a perioadei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, până miercuri, în țară se vor înregistra maxime termice de 20 de grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la 3 grade.

De joi, 12 octombrie, temperaturile treptat vor crește, astfel încât la sfârșitul săptămânii vom avea până la 25 de grade Celsius, ziua, și în jur de 10 grade, noaptea. Precipitații nu se prevăd, iar cerul va fi variabil, periodic însorit.

De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Sta a anunțat, pentru perioada 9-11 octombrie, Cod Galben de înghețuri. Potrivit meteorologilor, temperaturile la suprafața solului pot ajunge între -1°C și -5°C, iar în aer, în anumite zone, se vor situa între -1°C și -2°C. Până la 15 octombrie este în vigoare și avertizarea de pericol de incendiu.

În caz de Cod Galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău