Săptămâna începe cu prețuri mai mari la benzină și motorină. ANRE: Cotațiile bursiere la carburanți sunt tot mai mari

  • 12 Februarie 12:15
Săptămâna începe cu prețuri mai mari la benzină și motorină. ANRE: Cotațiile bursiere la carburanți sunt tot mai mari

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o creștere tot mai accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere.

De la ultimul comunicat informativ al ANRE de acum 4 zile, cotațiile Platts au mai crescut cu +3,5 % la benzină și +5,4% la motorină. Astfel, cotațiile la benzină au ajuns la 844 $/tona, iar cele ale motorinei la 900 $/tona, înregistrând cel mai înalt nivel de la începutul anului curent, se arată într-un comunicat al ANRE.

Experții internaționali explică evoluțiile respective prin reacția piețelor globale la lipsa unor perspective imediate de încetare a focului în conflictul dintre Israel și Hamas, precum și atacurile trupelor militare americane de săptămâna trecută asupra unor grupuri militarizate iraniene din Orientul Mijlociu.

În aceste condiții, pentru ziua de mâine, 13.02.2024, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:

- 24,45 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+07 bani);
- 22,63 lei/litru - pentru motorina standard (+15 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă pentru acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău