Sancțiuni în trafic: Peste 320 de șoferi au fost privați de anumite drepturi. Care sunt cele mai frecvente încălcări

  • 05 Mai 2020 15:00
Sancțiuni în trafic: Peste 320 de șoferi au fost privați de anumite drepturi. Care sunt cele mai frecvente încălcări

Pe parcursulanului anului trecut, au fost constatate 231,9 mii de cazuri de contravenții în traficul rutier. Cifra este mai mică cu puțin peste 12%, comparativ cu anul 2018. În majoritatea cazurilor au fost aplicate amenzi (220,3 mii de amenzi) și circa 1,9 mii de avertismente, transmite IPN.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, anul trecut, au fost înregistrate 325 de cazuri de privare de anumite drepturi. În mai bine de două sute de cazuri, contravenienților le-a fost aplicată munca neremunerată în folosul comunității, iar în două cazuri a fost aplicat arestul contravențional.

Depășirea vitezei de circulație este una dintre cele mai frecvente încălcări (126,8 mii de cazuri), urmată de nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere.

Cele mai multe sancțiuni, însoțite de privarea de anumite drepturi, au fost aplicate pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului, predarea conducerii către o persoană care se află sub influența alcoolului sau de alte substanțe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău