Șansele de evitare a unui al treilea lockdown în Franța sunt slabe, susține guvernul francez

  • 01 Februarie 2021 12:13
Șansele de evitare a unui al treilea lockdown în Franța sunt slabe, susține guvernul francez

Șansele de evitare a unui al treilea lockdown în Franța sunt slabe, dar guvernul va face tot ce poate pentru a evita o asemenea măsură, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al executivului francez Gabriel Attal, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Attal a declarat pentru postul de radio Franceinfo că este încurajator faptul că săptămâna trecută s-a înregistrat o scădere a numărului mediu de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în fiecare zi.

În opinia lui Eric Caumes, expert în boli infecțioase la spitalul Pitie-Salpetriere din Paris, președintele Emmanuel Macron și-a asumat un mare risc săptămâna trecută, atunci când nu a optat pentru un nou lockdown la nivel național.

Caumes a explicat pentru postul BFM TV că situația epidemiei de COVID-19 din Paris rămâne îngrijorătoare.

Ministrul de finanțe francez Bruno Le Maire a declarat pentru RTL că interdicția de circulație pe timpul nopții începe să dea rezultate în eforturile de încetinire a răspândirii COVID-19. Această măsură costă economia franceză aproximativ 6 miliarde euro pe lună, suma care ar putea ajunge la 15 miliarde de euro în cazul unui lockdown total.

Franța a decis vineri să nu impună un nou lockdown național. În schimb, guvernul a dispus controale frontaliere mai stricte și a intensificat acțiunile poliției împotriva celor care încalcă interdicția de circulație între orele 18:00 și 06:00 pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău