Șansele ca Donald Trump să fie acuzat în Senatul SUA scad pe zi ce trece. Republicanii dau înapoi și spun că Trump va fi achitat

  • 23 Ianuarie 19:15
Șansele ca Donald Trump să fie acuzat în Senatul SUA scad pe zi ce trece. Republicanii dau înapoi și spun că Trump va fi achitat

Procesul contra lui Donald Trump, în care fostul președinte al SUA e acuzat de instigare la insurecție în asaltul de la Capitoliu, va începe în Senat pe 8 februarie. Șansele ca Trump să fie acuzat scad pe zi ce trece, în timp ce tot mai mulți republicani sunt convinși că acesta va fi achitat, informează CNN, citat de DIGI24.ro.

După discuții avute în aceste zile cu zeci de senatori republicani, CNN susține că majoritatea acestora va vota pentru achitarea lui Trump și doar puțin sunt deciși să voteze în favoarea acuzării fostului președinte, notează sursa citată.

„Șansele să se ajungă la o condamnare sunt practic nule”, a declarat, pentru CNN, Roger Wicker, senator republican de Mississippi.

„Nu știu care va fi rezultatul votuliu, dar cred că șansele să se ajungă la o majoritate de două treimi (necesară pentru condamnare) sunt zero”, a spus John Cornyn, senator republican de Texas.

„Tot ce vrem este să putem depăși acest capitol teribil al istoriei națiunii noastre. Dar vindecarea și unitatea vor apărea doar dacă va fi adevăr și tragere la răspundere. Aceste lucruri vor fi oferite prin acest proces”, a declarat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senat.

Schumer a spus, conform Mediafax, că a ajuns la un acord cu liderii republicani pentru amânarea procesului, astfel încât Donald Trump să aibă timp pentru a-și pregăti apărarea.

Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va trimite luni Senatului articolul privind inculparea lui Donald Trump. Acesta va fi primul proces din Senatul SUA organizat după încheierea mandatului unui președinte.

Donald Trump a devenit primul președinte din istoria SUA pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului, după ce Camera Reprezentanților a decis declanșarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare) împotriva lui Trump.

Fostul președinte al SUA este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul pe care l-a avut în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, când o mulțime violentă a pătruns în sediul Congresului american, care se pregătea să valideze victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Sat
6
Sun
2
Mon
3
Tue
5
Wed
7

Curs oficial BNM 26 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 0.0702
USD 17.4546 -0.0313
RON 4.3784 0.0148
UAH 0.6257 0.0001
RUB 0.2368 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău