Sanofi și GSK amână lansarea vaccinului anti-COVID spre sfârșitul lui 2021

  • 12 Decembrie 2020 17:17
Sanofi și GSK amână lansarea vaccinului anti-COVID spre sfârșitul lui 2021

Companiile Sanofi și GlaxoSmithKline (GSK) au amânat lansarea spre sfârșitul anului viitor a vaccinului împotriva COVID-19. Motivul: ultimele rezultate ale testelor clinice au arătat un răspuns imun insuficient în rândul persoanelor vârstnice, relatează Reuters, citată de Mediafax, preluat de Digi24.ro

Acțiunile grupului francez Sanofi au scăzut cu 2,8% în urma anunțului, în timp ce GSK a înregistrat o scădere de 0,2% pe bursa din Londra.

Cele două companii au anunțat că vor face un nou studiu în februarie, sperând să obțină un vaccin eficient până la sfârșitul anului viitor.

Eșecul afectează una dintre cele mai cunoscute tehnologii de creare a vaccinurilor – utilizată împotriva virusului Papiloma și hepatitei B – care se folosește de introducerea în corp a proteinelor dezvoltate în laborator pentru a forța sistemul imunitar să producă un răspuns de apărare împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, anunțul întărește căutarea unor abordări noi, precum cele alese de Pfizer/BioNTech și Moderna, care folosesc tehnologia genetică mRNA, prin care „păcălesc” corpul să producă aceste proteine. Vaccinurile produse de cele trei companii oferă o eficiență de aproximativ 95%.

Declarațiile lansate de Sanofi/GSK conturează provocările cu care se confruntă giganții farmaceutici în ceea ce privește controlarea pandemiei și subliniază motivele pentru care țările bogate au cumpărat doze pentru a-și vaccina de trei ori populația în 2021.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău