Sanofi lucrează la doilea vaccin împotriva COVID. Ce se întâmplă cu primul ser

  • 12 Martie 2021 10:55
Sanofi lucrează la doilea vaccin împotriva COVID. Ce se întâmplă cu primul ser

Sanofi a anunțat vineri lansarea primelor studii ale celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19. Primul vaccin creat de Sanofi se află încă în faza de testare, pe care compania speră să-l pună pe piață la sfârșitul anului 2021, notează Digi24.ro.

„Sanofi și Translate Bio, o companie americană asociată cu francezii, încep un studiu clinic 1/2 dedicat vaccinului lor ARN candidat-mesager împotriva COVID-19”, a anunțat grupul într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Studiile de fază 1 și 2 sunt primele efectuate pe oameni ca parte a dezvoltării unui tratament. Scopul lor este de a verifica dacă nu este periculos și de a oferi informații inițiale despre eficacitatea acestuia. Primele teste din studiul de fază 3 vor fi efectuate pe 415 persoane, iar rezultatele sunt așteptate pentru trimestrul al treilea.

Acesta este al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi împotriva coronavirusului. Primul, dezvoltat împreună cu britanicii de la GSK, trebuie să funcționeze diferit, pe baza unei proteine ​​recombinante.

Dar dezvoltarea acestui vaccin a întârziat câteva luni, iar studiile sunt doar în faza a doua. Compania speră ca serul să poată fi lansat la sfârșitul anului 2021.

De asemenea, Sanofi va ajuta la îmbutelierea vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de alte grupuri: Pfizer și Johnson & Johnson, al cărui vaccin a fost autorizat joi în UE.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău