Sankt-Petersburg în doliu, a doua zi după atentatul din metrou

  • 04 Aprilie 2017 08:39
Sankt-Petersburg în doliu, a doua zi după atentatul din metrou

La Sankt Petersburg au fost decretate, începând de astăzi, 3 zile de doliu în memoria celor 11 persoane care și-au pierdut viața în urma exploziei de ieri de la metrou. 51 de răniți, dintre care 4 în stare gravă, sunt internați în continuare în spital.

În cursul nopții, surse apropiate anchetei au declarat mediilor ruse că potrivit rezultatelor preliminare ale investigațiilor, atentatul ar fi fost comis de un terorist sinucigaș, posibil, un bărbat originar dintr-una din fostele republici sovietice din Asia Centrală. Puterea bombei artizanale, umplute cu bile de rulmenți și șuruburi, este apreciată la 200-300 de grame echivalent trotil.

Ea este însă cu mult mai mică decât cea de 1 kilogram echivalent trotil a unei a doua bombe artizanale, descoperită și dezamorsată la scurt timp după explozie, într-o altă stație de metrou, aflată pe bulevardul central, Nevski Prospekt, vizavi de Gara Moscova. Conform acelorași informații neoficiale, aceasta era ascunsă într-un extinctor.

Atentatul s-a petrecut în momentul în care la Sankt Petersburg se aflau președinții rus și belarus, Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău