Sancțiunile SUA împotriva Rusiei în cazul Skripal au intrat în vigoare

  • 27 August 2018 17:41
Sancțiunile SUA împotriva Rusiei în cazul Skripal au intrat în vigoare

Statele Unite și-au extins luni sancțiunile împotriva Moscovei, cu noi restricții asupra unor exporturi americane către Rusia care ar putea avea utilizare militară, relatează dpa.

Anunțate la începutul lunii august, măsurile se bazează pe acuzația că guvernul rus este responsabil pentru otrăvirea aproape fatală a unui fost agent dublu rus, Serghei Skripal, cu o substanță chimică în Marea Britanie la începutul acestui an.

SUA au stabilit că "guvernul Federației Ruse a folosit arme chimice prin încălcarea legislației internaționale sau arme chimice letale împotriva unor cetățeni ai săi", se arată într-un comunicat postat în Registrul Federal al SUA.

Rusia a negat în mod repetat acuzația, care a dus la expulzarea unor diplomați ruși din Marea Britanie, din SUA și din alte țări aliate ale Londrei. Rusia a răspuns prin expulzări similare și a amenințat că va reacționa și la noile sancțiuni americane.

Luni, Kremlinul a transmis că are nevoie de timp pentru a evalua impactul noilor sancțiuni americane înainte de a decide un orice posibil răspuns, potrivit Reuters.

Kremlinul a precizat totodată că președintele rus Vladimir Putin va acționa în linie cu interesul național al Rusiei.

Puterile occidentale, printre care SUA și Uniunea Europeană, au impus deja o serie de sancțiuni împotriva Rusiei după ce aceasta a anexat peninsula ucraineană Crimeea în urmă cu patru ani. Rusia a răspuns la rândul său cu sancțiuni.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău