Sancțiunile pentru elevii violenți față de profesori vor fi introduse în Codul Educației

  • 24 Ianuarie 15:50
Sancțiunile pentru elevii violenți față de profesori vor fi introduse în Codul Educației

Elevii care vor manifesta un comportament necorespunzător față de profesori vor fi sancționați disciplinar, până la excluderea din instituția de învățământ, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun, la o emisiune de la RliveTV, transmite RadioMoldova.

Potrivit Ministrului Educației, sancțiunile sunt prevăzute în regulamentele interne ale școlilor, însă ele trebuie incluse și în Codul Educației.

„Violența în raport cu cadrele didactice este un lucru îngrijorător. Cadrele didactice, la fiecare întrunire invocă această problemă. Urmează să facem mai multe modificări în Codul educației, inclusiv legate de sancționarea elevilor pentru abateri disciplinare, aceste prevederi le avem prevăzute, dar vrem să le ridicăm de la nivelul regulamentului intern al instituției la nivel de lege. Trebuie să fie un mesaj general adresat părinților, cadrelor didactice și elevilor că, instituția de învățământ nu este un loc unde se petrec acte de violență”, a afirmat Dan Perciun.

Dan Perciun a mai spus că ministerul de resort va analiza amploarea fenomenului violenței în școli prin diferite sondaje și va organiza instruiri pentru cadrele didactice despre prevenirea bullying-ului între elevi. În acest sens, se va lansa și o campanie de informare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău