Sancțiunile impuse de SUA Rusiei dau rezultatele scontate, anunță Casa Albă

  • 24 Aprilie 2021 19:55
Sancțiunile impuse de SUA Rusiei dau rezultatele scontate, anunță Casa Albă

Sancțiunile impuse de către Statele Unite Rusiei săptămâna trecută au dat rezultate ”destul de apropiate” speranțelor Washingtonului, apreciază un oficial de rang înalt din cadrul administrației lui Joe Biden, în contextul în care tensiunile par să se reducă între cele două țări pe tema Ucrainei, relatează Reuters, citat de hotnews.ro.

”Intenția noastră era să acționăm în mod proporționat, să ne țintim abodarea și să semnalăm că avem capacitatea de a impune costuri cu mult mai mari dacă Rusia nu-și încetează comportamentul”, declară pentru Reuters un consilier economic al Casei Albe, Daleep Singh, potrivit sursei citate
 
”Rezultatele au fost până acum destul de aproape de ceea ce spram noi”, apreciază el.

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că a început să-și retragă zecile de mii de militari desfășurați la frontiera cu Ucraina și în Crimeea ocupată și anexată, potrivit News.
 
Președintele rus Vladimir Putin a promulgat, vineri, o lege care limitează numărul angajaților locali care lucrează la misiuni diplomatice străine și alte agenții, ordonând guvernului să redacteze o listă cu statele ”neprietenoase” care vor fi supuse restricțiilor, transmite Reuters, citată de news.ro.

Legea, publicată vineri pe site-ul Kremlinului, autorizează guvernul să restricționeze sau chiar să interzică contractele de angajare ”cu organisme și instituții de stat ale unor state străine care comit acte neprietenoase împotriva Federației Ruse”.

Legea a fost promulgată pe fondul escaladării unui conflict diplomatic între Rusia și Republica Cehă, care a făcut ca ambele țări să expulzeze diplomați și ca mai multe țări europene să le urmeze exemplul.
 
Joe Biden i-a propus săptămâna trecută omologului său rus, într-un interviu telefonic, să se întâlnească vara aceasta într-o țară terță pentru un summit care să stabilească relațiile dintre cele două puteri rivale.

Moscova și-a exprimat interesul pentru această ofertă, care a fost însă parazitată de sancțiuni și contra-sancțiuni schimbate de cele două țări, tot săptămâna trecută.

Finlanda și Austria și-au exprimat în mod special disponibilitatea de a-i găzdui pe cei doi lideri.
 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău