Sancțiuni americane | Rusia amenință cu un "răspuns dur"

  • 07 Aprilie 2018 07:31
Sancțiuni americane | Rusia amenință cu un

Rusia a promis vineri un "răspuns dur" la noile sancțiuni americaneadoptate împotriva unor oameni de afaceri, entități și oficiali cu rang înalt ruși, transmite AFP.

"Nu vom lăsa atacul actual sau orice nou atac antirus fără un răspuns dur", a declarat ministerul rus de externe, într-un comunicat.

"Pentru că nu a obținut niciun rezultat cu cele 50 de serii de sancțiuni precedente, Washingtonul continuă să sperie cu refuzul vizelor SUA, amenință afacerile rusești cu blocarea activelor și bunurilor, dar uită că rechiziționarea proprietății private și a banilor altora se numește furt", a adăugat diplomația rusă, potrivit Agerpres.

Potrivit Moscovei, sancțiunile americane fac ca Statele Unite să intre în categoria țărilor "inamice ale economiei de piață și concurenței libere și cinstite", deoarece "utilizează metode administrative pentru a elimina concurenți pe piețele străine".

"Nicio presiune nu va face să devieze Rusia de la drumul pe care și l-a ales. Ea nu va face decât să demonstreze incapacitatea Statelor Unite de a-și atinge țelurile și să consolideze societatea rusă", a mai afirmat diplomația de la Moscova.

"Sfătuim Washingtonul să se debaraseze cât mai repede de iluzia că este posibil să discute cu noi folosind limbajul sancțiunilor", a adăugat ministerul rus.

Noile sancțiuni americane vizează 38 de persoane și entități care li se adaugă celor 24 deja vizate la jumătatea lui martie ca răspuns la ingerința electorală și mai multe atacuri cibernetice de care este acuzată Rusia.

Printre persoanele țintite figurează Oleg Deripaska, proprietarul gigantului de aluminiu Rusal, șeful companiei Gazprom Aleksei Miller, ministrul de interne, Vladimir Kolokolțev, Viktor Zolotov care conduce Garda națională și secretarul general al Consiliului de Securitate rus Nikolai Patrușev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău