Sancţiuni americane | Rusia amenință cu un "răspuns dur"

  • 07 Aprilie 2018 07:31
Sancţiuni americane | Rusia amenință cu un

Rusia a promis vineri un "răspuns dur" la noile sancţiuni americaneadoptate împotriva unor oameni de afaceri, entităţi şi oficiali cu rang înalt ruşi, transmite AFP.

"Nu vom lăsa atacul actual sau orice nou atac antirus fără un răspuns dur", a declarat ministerul rus de externe, într-un comunicat.

"Pentru că nu a obţinut niciun rezultat cu cele 50 de serii de sancţiuni precedente, Washingtonul continuă să sperie cu refuzul vizelor SUA, ameninţă afacerile ruseşti cu blocarea activelor şi bunurilor, dar uită că rechiziţionarea proprietăţii private şi a banilor altora se numeşte furt", a adăugat diplomaţia rusă, potrivit Agerpres.

Potrivit Moscovei, sancţiunile americane fac ca Statele Unite să intre în categoria ţărilor "inamice ale economiei de piaţă şi concurenţei libere şi cinstite", deoarece "utilizează metode administrative pentru a elimina concurenţi pe pieţele străine".

"Nicio presiune nu va face să devieze Rusia de la drumul pe care şi l-a ales. Ea nu va face decât să demonstreze incapacitatea Statelor Unite de a-şi atinge ţelurile şi să consolideze societatea rusă", a mai afirmat diplomaţia de la Moscova.

"Sfătuim Washingtonul să se debaraseze cât mai repede de iluzia că este posibil să discute cu noi folosind limbajul sancţiunilor", a adăugat ministerul rus.

Noile sancţiuni americane vizează 38 de persoane şi entităţi care li se adaugă celor 24 deja vizate la jumătatea lui martie ca răspuns la ingerinţa electorală şi mai multe atacuri cibernetice de care este acuzată Rusia.

Printre persoanele ţintite figurează Oleg Deripaska, proprietarul gigantului de aluminiu Rusal, şeful companiei Gazprom Aleksei Miller, ministrul de interne, Vladimir Kolokolţev, Viktor Zolotov care conduce Garda naţională şi secretarul general al Consiliului de Securitate rus Nikolai Patruşev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chişinău
0,31 °C
ceață
Umiditate:80 %
Vint:4,1 m/s
Sat
7 °C
Sun
8 °C
Mon
7 °C
Tue
7 °C
Wed
8 °C

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 0.0680
USD 17.3212 -0.0192
RON 4.0350 0.0148
UAH 0.7352 0.0002
RUB 0.2742 0.0015
Arhivă Radio Chișinău