Sănătos informațional | Mituri despre sex și sexualitate. La ce vârstă și cum să le vorbim copiilor despre ele

  • 28 Mai 2019 11:16
0%
00:00:00
00:00:00

În acestă ediție vorbim despre mituri și adevăruri în sănătate ne-am propus să abordăm o temă destul de delicată, încă, pentru societatea noastră, și anume cum să le vorbim copiilor despre sex, sexualitate sau cunoaștere de sine. Pentru că subiectul abundă în mituri, ne-am gândit că e bine să căutăm și adevăruri.

Întrebările pe asemenea subiecte apar din fragedă copilărie, de aceea este important să le oferim copiilor informație corectă. De exemplu, în loc să le spunem că pe lume i-a adus barza, ar fi minunat ca părinții să le poată explica cum s-au născut de fapt. Specialiștii spun că un adevăr spus copiilor la momentul potrivit, îi va scuti de multe alte mituri, temeri sau greșeli la maturitate.

Sau, de exemplu, ce presupune în sine sexualitatea, ce înseamnă în general educație sexuală. Sunt subiecte la care părinții, de foarte multe ori, se blochează și nu prea știu ce să le răspundă copiilor. Specialiștii însă afirmă că temele nu trebuie evitate și nici pasate de la o perioadă la alta, pentru că oricum copiii nu vor înceta să întrebe.

Încercăm să demontăm miturile la acest subiect împreună cu Galina Leșco, ginecolog, specialist în sănătatea adolescentului, director al Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău