Sănătos informațional | Mituri despre alăptare. Ce se întâmplă dacă revii la alăptare, după ce ai decis să înțarci copilul

  • 01 August 2019 11:00
0%
00:00:00
00:00:00

Astăzi începe Săptămâna Mondială a alăptării. Vor fi 7 zile în care în Moldova se va vorbi despre rolul alăptării bebelușilor, cât de mult contează pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, de ce alăptatul în primele 6 luni de viață sunt esențiale.

Există tot felul de mituri despre alăptare, în care unele mame cred cu desăvârșire.

De exemplu, se mai crede că micuții trebuie alăptați după grafic, și nu la cerere, așa cum recomandă acum specialiștii.

De asemenea, că trebuie să le oferi apă, chiar dacă știința spune că laptele matern conține suficientă apă. Astfel că, până la diversificare copilul nu are nevoie de ea, dacă e alăptat exclusiv.

La fel, se mai spune că dacă ai început să înțarci copilul, dar la un moment dai decis că trebuie să continui să-l alăptezi, atunci acesta va fi „rău de ochi”.

Vom încerca să demontăm aceste și alte mituri despre alăptare astăzi împreună cu invita mea din studio, Cristina Ipati, medic ginecolog-obstetrician. 

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău