Sănătos informațional | Este sau nu depresia boala oamenilor fără ocupație? Cine se poate îmbolnăvi? Răspunde psihoterapeutul Arcadie Astrhan

  • 11 Septembrie 2019 16:00
0%
00:00:00
00:00:00

Discuția de astăzi cu psihoterapeutul Arcadie Astrahan este despre depresie, anxietate și atacul de panică. Ce diferențe sunt între ele.

Moldovenii, încet-încet, încep să înțeleagă că depresia nu este un moft și nici că vizează, în mod special, oamenii fără ocupație. Mai înțeleg că ea nu poate fi tratată de „amatori”, ci de specialiști cu studii în domeniu. Însă în continuare în Moldova se crede că depresia e o boală rușinoasă, iar oamenii care suferă de ea pot fi periculoși pentru societate.

Agresiunea sau furia pot fi forme ascunse ale unei depresii. Specialiștii spun că boala este foarte complexă și poate fi determinată de anumiți factori genetici, dar poate fi condiționată și de mediul în care trăiește omul, de factorii sociali sau de anumite evenimente teribile care s-au produs în viața noastră. 

Cum se manifestă și cine suferă de de depresie. Poți trăi toată viața cu depresie sau e doar un mit? Ce facem? Cui ne adresăm?

În general, trebuie sau nu să cerem ajutor specialiștilor sau ne descurcăm singuri cu problema?

A răspuns la întrebările noastre Arcadie Astrahan, psihoterapeut, bine cunoscut printre pacienți, dar și publicului general, director de programe la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală din sectorul Botanica.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău