Sănătos informațional | De ce în R.Moldova nu se leagă comunicarea dintre doctori și pacienți. Despre legislația medicală, cu Rodica Gramma

  • 17 Iulie 2019 11:09
0%
00:00:00
00:00:00

Comunicarea cu pacienții este un subiect dureros pentru sistemul medical din Moldova. Cele mai multe neînțelegeri, scandaluri care apar în presă au la bază comunicarea. Sau mai bine zis lipsa ei. Specialiștii spun că doctorii din Moldova nu au învățat să comunice cu pacienții, iar ăsta ar fi motivul cel mai elocvent al neînțelegerilor dintre acești doi actori.

Medicii nu știu să comunice nici diagnosticele simple și nici și nici pe cele complicate. Facultățile de medicină nu îi învață pe doctori acest lucru, astfel că fiecare comunică așa cum îi vine mai bine. de vină mai e și oboseala sau exodul, pentru că cei rămași sunt nevoiți să muncească dublu și chiar triplu.

Am întrebat-o pe Rodica Gramma, doctor în filosofie, specialist în bioetică și legislație medicală, unul dintre autorii ghidului de comunicare pentru doctori și pacienți dacă e chiar atât de rău? Chiar nu știu medicii noștri să comunice cu pacienții?

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău