Sănătos informațional | Alimentația în cancer. Ce trebuie să știm despre ea și de ce diverse tipuri de cancer au nevoie de alimentație diferită

  • 16 Octombrie 2019 10:36
0%
00:00:00
00:00:00

În acest episod al podcastului „Sănătos Informațional” ne-am propus să aflăm de la nutriționistul Sergiu Munteanu dacă trebuie sau nu ca pacienții cu cancer să respecte anumite reguli alimentare. Ei bine, da.

Însă, e important să nu se ajungă la extreme, spune specialistul. Cancerul este o maladie complexă și complicată, de aceea e nevoie de forță, energie ca să ieși învingător din luptă. Deși există reguli generale de alimentație, aproape orice tip de cancer presupune includerea unor produse și excluderea altora.

De exemplu, în cancerul de sân nu ai voie să mănânci produse care conțin hamei sau fitoestrogeni (soia, inul, băuturile tari, berea), iar în cel al tiroidei – e bine să eviți alimentele strumigene (varza, brocoli).

De asemenea, e important să cunoașteți că în zilele de radioterapie sau chimioterapie trebuie consumate produse care conțin proteine sau acizi grași Omega3. Fructele sunt bune, dar în consum moderat.

Glucoza ajută celulele canceroase să se dezvolte mai repede, fără măcar să aibă nevoie de oxigen. Cum ne apără antioxidanții de acțiunea radicalilor liberi și de ce Omega 3 ne ajută să prevenim cancerul? Ne-a explicat medicul nutriționist, Sergiu Munteanu.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău