Samuel Little, considerat cel mai ''prolific'' criminal în serie din SUA, a murit

  • 31 Decembrie 2020 17:30
Samuel Little, considerat cel mai ''prolific'' criminal în serie din SUA, a murit

Samuel Little, care era considerat cel mai sângeros criminal în serie din istoria Statelor Unite ale Americii, a murit la vârsta de 80 de ani, transmite joi EFE, potrivit Agerpres.

Little a mărturisit în 2018 că a ucis pe parcursul a patru decenii, pe întreg teritoriul SUA, peste 90 de oameni, peste jumătate din aceste asasinate fiind confirmate deja de FBI.

Criminalul, care ispășea o pedeapsă de închisoare pe viață, a murit într-un spital californian, a anunțat miercuri într-un comunicat Departamentul Corecțional și pentru Reabilitare din acest stat. Autoritățile au precizat că deocamdată nu au stabilit cauza morții.

Little a fost reținut în septembrie 2012 într-un cămin pentru persoane fără adăpost din statul Kentucky și a fost transferat în California, unde era căutat pentru delicte privind drogurile.

Odată ajuns în Los Angeles, autoritățile i-au identificat ADN-ul în probele prelevate în cazul asasinării a trei femei, între 1987 și 1989, care fuseseră strangulate, iar apoi criminalul se descotorosise de cadavre.

Little a primit trei condamnări cu închisoarea pe viață pentru aceste trei asasinate, însă poliția a transmis ADN-ul său și detaliile privind modus operandi Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru o analiză mai în detaliu.

Ceea ce a descoperit FBI a fost "un tipar alarmant și legături convingătoare cu multe alte asasinate", fiind vorba în marea lor majoritate de "femei vulnerabile și marginalizate", care se ocupau cu prostituția și erau dependente de droguri.

"Uneori cadavrele lor nici nu au fost identificate, iar decesele nu au fost investigate", a detaliat cu acel prilej FBI.

Agenți ai FBI s-au deplasat în Texas, însoțiți de polițiști din acest stat, unde l-au interogat în închisoare pe Little, care a acceptat să coopereze în schimbul mutării sale într-un alt penitenciar. "A rememorat deplasările sale în orașe și state și le-a spus polițiștilor numărul persoanelor pe care le-a ucis în fiecare loc: Jackson, Mississippi, una; Cincinnati, Ohio, una; Phoenix, Arizona, trei; Las Vegas, Nevada, una", a explicat FBI în 2018. Little își amintea victimele și crimele cu lux de amănunte, ba chiar a fost în stare să deseneze chipurile unora dintre femei.

Potrivit anchetatorilor, Little și-a părăsit căminul la finalul anilor 1950. De atunci, a dus un stil de viață nomad: mergea din stat în stat, fura din sate pentru a-și cumpăra droguri și alcool, iar la apariția primelor probleme cu poliția schimba locul. Acest modus operandi, profilul victimelor și faptul că mare parte a asasinatelor s-a produs înainte ca știința criminologiei să adopte ADN-ul i-a permis să treacă neobservat decenii la rând.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău