Samsung intenționează să investească 116 miliarde dolari în chipuri pentru a devansa Intel

  • 24 Aprilie 2019 09:42
Samsung intenționează să investească 116 miliarde dolari în chipuri pentru a devansa Intel

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunțat miercuri că intenționează să investească 133.000 miliarde woni (116 miliarde dolari) în următorul deceniu pentru a putea concura cu Intel Corp. și Qualcomm Inc. în producția de chipuri avansate, accelerându-și astfel eforturile pentru a dobândi un control și mai mare asupra industriei globale de semiconductori, transmite Bloomberg.

Samsung, care este deja lider mondial pe piața chipurilor de memorie, a precizat că intenționează să investească 11.000 miliarde woni (9,57 miliarde dolari) pe an până în 2030 în așa-numitele chipuri logice. În această perioadă grupul sud-coreean intenționează să creeze 15.000 de locuri de muncă în cercetare și producție pentru a deveni lider mondial pe un segment de piață dominat de rivalii săi americani.

"Acest plan de investiții ar urma să ajute compania să își atingă obiectivul de a deveni lider mondial nu doar pe piața chipurilor de memorie dar și pe piața chipurilor logice până în 2030", a informat Samsung.

Grupul sud-coreean și-a dezvăluit planurile de investiții în aceeași săptămână în care a suferit un eșec pe piața telefoanelor mobile. Samsung a amânat, pe o perioadă nedeterminată, lansarea modelului Galaxy Fold, primul smartphone pliabil, după ce au apărut unele probleme cu ecranul acestui produs care era destinat să relanseze vânzările de smartphone.

Divizia de semiconductori a Samsung a devenit principala sursă de venituri a grupului, fiind responsabilă pentru trei sferturi din profitul operațional înregistrat în 2018. Însă în ultimele luni cererile mai mici din parte centrelor de date și a producătorilor de telefoane au dus la scăderea prețurilor pentru chipurile de memorie de tip DRAM și NAND. Acest lucru a determinat Samsung să îi avertizeze pe investitori că în primul trimestru al acestui an profitul său operațional a scăzut cu 60%, cel mai puternic declin din ultimii patru ani.

Potrivit firmei de cercetare de piață Gartner Inc., piața globală pentru chipuri non-memory a crescut până la 290 miliarde dolari în 2017, comparativ cu 130 miliarde dolari în cazul chipurilor de memorie.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău