Samsung Electronics va opri producția la singura sa fabrică de televizoare din China

  • 07 Septembrie 2020 18:04
Samsung Electronics va opri producția la singura sa fabrică de televizoare din China

Gigantul Samsung Electronics a anunțat luni că va opri activitatea singurei sale fabrici de televizoare din China, transmit Reuters și Yonhap.

Companiile își regândesc planurile privind producția și lanțurile de aprovizionare pe fondul creșterii costurilor cu forța de muncă în China, a escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA și China și a efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Fabrica de televizoare din Tianjin este singura bază de producție a Samsung Electronics TV din China, a precizat un purtător de cuvânt al companiei sud-coreene. Decizia face parte din "eforturile companiei de îmbunătățire a eficienței" în facilitățile sale de producție, se arată într-un comunicat al Samsung.

Conform surselor, închiderea unității va avea loc la finalul lunii noiembrie. Fabrica are aproximativ 300 de angajați.

În ultimii ani, Samsung și-a închis facilitățile de producție din China. În prezent, grupul sud-coreean mai deține o uzină unde se produc electrocasnice în Suzhou și o fabrică de chipuri în Xian.

În august, Samsung Electronics a anunțat că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere din China. Anul trecut, Samsung a pus capăt producției de smartphone-uri în China după ce cota sa de piață s-a apropiat de zero. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău