Sâmbătă se organizează „Olympic EcoFest 2019”

  • 26 Septembrie 2019 16:50
Sâmbătă se organizează „Olympic EcoFest 2019”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Comitetul Național Olimpic și Fundația Campionilor Olimpici, în parteneriat cu federațiile sportive organizează sâmbătă, 28 septembrie „Olympic EcoFest 2019”. Ediția din acest an se desfășoară în contextul ,,Săptămânii Europene a Sportului”, marcată pentru al doilea an consecutiv în Republica Moldova.

Programul evenimentului a fost prezentat astăzi, 26 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă dedicate acestui eveniment sportiv de mare amploare. Prezent la eveniment secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Adrian Băluțel, a subliniat importanța organizării acestui eveniment pentru promovarea modului sănătos de viață. În context oficialul a lansat o invitație pentru iubitorii modului activ de viață să participe la „Olympic EcoFest 2019” și să se bucure de toate activitățile incluse în program.

În cadrul „Olympic EcoFest 2019” vor fi organizate mai multe activități atât pentru copii, cât și pentru maturi, printre care: Cupa „Golden Canoe: Juravschi – Reneiski”; exerciții de înviorare; curse de alergări; jocuri de mișcare, „Fitness Trofi”; ștafete; șah; dame; master-class-uri ECO pentru copii; activități de Educație Ecologică etc. De asemenea, cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să planteze copaci și să instaleze colivii pentru păsări.

Menționăm că ,,Săptămâna Europeană a Sportului” este un program al Uniunii Europene, care a demarcat în 2015 având ca scop promovarea sportului și activității fizice și se adresează tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mediul social sau nivelul de pregătire fizică. Republica Moldova a aderat la programul nominalizat în anul 2018.


Sâmbătă se organizează „Olympic EcoFest 2019”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău