Sâmbătă a început vaccinarea fără programare în toate centrele din România

  • 08 Mai 2021 11:10
Sâmbătă a început vaccinarea fără programare în toate centrele din România

Începând de sâmbătă, toți românii cu vârsta de peste 16 ani, dar și cetățenii străini cu drept de ședere în România se pot vaccina fără programare, direct în centrele de vaccinare, inclusiv cele deschise în spitalele militare din țară. Persoanele în vârstă și cele care aveau deja programare în platforma electronică de vaccinare vor avea prioritate, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a extins modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică. Practic, vaccinarea este la liber, accesibilă oricui, doar pe baza buletinului, la orice centru de vaccinare din țară.

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, anunță CNCAV într-un comunicat.  

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Doritorii pot merge la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Persoanele care optează pentru această modalitate de vaccinare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Vaccinare la liber și în spitalele militare

Și Ministerul Apărării Naționale (MApN) a extins modalitatea de vaccinare, fără programare prealabilă în platforma electronică, în toate spitalele militare din țară, începând de sâmbătă.

Principiul este același: persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, direct la centrele de vaccinare care funcționează în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naționale - București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara - pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, potrivit unui comunicat MApN.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze fără programare se va putea prezenta la aceleași centre după ora 14.00 și până la terminarea programului.

MApN precizează că imunizarea efectivă și timpul de așteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate.

Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

În același timp, maratonul vaccinării continuă în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara până marți, populația generală care dorește să se vaccineze putându-se prezenta în aceste centre la orice oră și fără o programare prealabilă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău