Sâmbătă, la Ungheni, va fi organizat Podul de Flori

  • 09 Iulie 2015 13:27
Sâmbătă, la Ungheni, va fi organizat Podul de Flori

Un pod de flori peste Prut va fi organizat sâmbătă, la Ungheni de către Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Manifestația este autorizată de către autoritățile de frontieră și cele locale.

Aproximativ a mie de tineri participă la un marș unionist de la Chișinău spre București.  Ei au plecat duminică din Chișinău, iar sâmbătă vor traversa podul feroviar de la Ungheni, pentru a se reîntâlni cu manifestanții de pe celălalt mal al Prutului. Duminică, manifestanții urmează să ajungă în Piața Universității din București.

Mai mulți artiști din R. Moldova și România s-au alăturat acțiunii, printre care și compozitorul Eugen Doga, interpreții Anastasia Lazariuc, Nicu Țrină,  Nicu Covaci, Alexandru Arșinel și Grigore Leșe.

O manifestare unionistă a avut loc duminică la Chișinău, la care au participat câteva mii de persoane.

***

Podul acela nu se trece ușor, nu se trece doar cu picioare, fizic, ci este un pod spiritual, care se realizează prin cunoașterea valorilor, a trecutului, a strămoșilor. Nu este ușor, dar la etapa actuală trebuie să trecem un pod spiritual. Pentru că omul spiritual face lucruri spirituale”, a declarat compozitorul Eugen Doga.

,,Pentru mine granița e demult dispărută; suntem un singur popor; artiștii au fost printre primii care au spart acest zid care ne desparte iar eu voi ajuta cât pot să reîntregim țara. Înainte de 1990, tinerii de pe ambele maluri ale Prutului nu aveau posibilitatea de a se cunoaște. Acum aveți aceasta posibilitate! Veniți sâmbătă la Prut!”, a lansat invitația Anastasia Lazariuc.

,,Îndemn toți moldovenii să vină la Prut sâmbătă, la Podul de Flori! Să-i ajute Bunul Dumnezeu pe toți românii să ajungă la acest eveniment!”, a spus și Nicu Țărnă.

Deplasarea spre Podul de Flori se va face organizat, din Chișinău, cu autocarul, sâmbătă, 11 iulie, ora 07:00, din scuarul Academiei de Științe, iar întoarcerea va fi imediat după încheierea evenimentului. Transportul este gratuit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău