Salzburg a reușit un nou record de goluri în Europa League

  • 12 Decembrie 2014 18:24
Salzburg a reușit un nou record de goluri în Europa League

Victoria cu 5-1 reușită joi în fața Astrei Giurgiu, pe teren propriu, a ajutat echipa austriacă Red Bull Salzburg să stabilească un record de eficacitate în grupele Europa League - 21 de goluri înscrise, a anunțat site-ul UEFA.

Salzburg a reușit un nou record de goluri marcate în Europa League, câștigând Grupa D cu un total de 21 de goluri înscrise. Precedentul record era de 18 goluri, deținut de Anderlecht, Zenit și ȚSKA Moscova.

De asemenea, Salzburg a egalat mai vechea performanță a lui PSV Eindhoven, de a încheia pentru a treia oară neînvinsă faza grupelor celei de-a doua competiții europene intercluburi. Echipa austriacă a egalat alt record mai vechi, deținut de PSV și Sporting Lisabona, câștigând pentru a treia oară o grupă din Europa League.

Rezultatul de 5-1 din partida Salzburg - Astra și cel de 4-3 din meciul Dinamo Zagreb - Celtic au dus la stabilirea unui nou record de goluri (13) marcate într-o seară în două meciuri din aceeași grupă a Europa League. Precedentul record era de 12 goluri.

Dinamo Moscova este a șasea echipă care câștigă toate cele șase meciuri disputate în grupele Europa League și a doua din Rusia, după Zenit în sezonul 2010-2011.

Slovan Bratislava și Metalist Harkov au încheiat fără niciun punct faza grupelor, deși ultima a fost cap de serie. Singura echipă care s-a mai aflat în această postură a fost Shamrock Rovers, în sezonul 2011-2012. Cu 20 de goluri primite, Slovan a stabilind un record de goluri primite în faza grupelor, luând un gol mai mult decât Shamrock Rovers în urmă cu trei ani.

Slovan și Partizan Belgrad au marcat un singur gol în acest sezon, performanță nedorită care în trecut a mai fost reușită de patru echipe în grupele Europa League. Nicio formație nu a încheiat grupele acestei competiții fără să marcheze măcar o dată.

Slovan și Partizan au ajuns la 12 jocuri consecutive fără victorie în grupele Europa League. Echipa slovacă are acum o serie de nouă înfrângeri, alt record nedorit, o înfrângere mai mult decât au înregistrat în sezoanele trecute ȚSKA Sofia și Rapid Viena.

Slovan nu a obținut niciodată vreo victorie în grupele Europa League, în două participări. Joi, trei debutante au reușit prima lor victorie în această competiție: Dinamo Minsk (2-1 în deplasare cu Fiorentina), Rio Ave (2-0 acasă cu Aalborg) și FC Krasnodar (1-0 în deplasare cu Everton).

Dintre echipele care în acest sezon au debutat în grupele Europa League, singura ce nu a înregistrat nicio victorie este formația franceză Saint-Etienne, învinsă joi în Ucraina de Dnepr Dnepropetrovsk, după ce a remizat în primele cinci meciuri.

Toate cele patru reprezentante ale Italiei în faza grupelor au obținut calificarea în șaisprezecimi, unde li se va alătura, AS Roma, clasată pe locul 3 în grupa sa de Liga Campionilor. Nicio țară nu a mai avut până acum cinci echipe în șaisprezecimile de finală ale Europa League. Trebuie remarcat că nicio formație italiană nu a disputat până acum finala acestei competiții.

Pentru al cincilea sezon consecutiv, Ajax Amsterdam a încheiat pe locul 3 grupa din Champions League și va evolua în șaisprezecimile de finală ale Europa League, unde în sezonul 2012-2013 a fost eliminată de Steaua București. Ajax și rivala sa olandeză PSV Eindhoven sunt singurele două echipe ce au luat parte la toate cele șase campanii din Europa League.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău