Salvatorii și pompierii au lansat o avertizare privind securitatea populației, în contextul condițiilor meteorologice din țară

  • 03 Iulie 2019 16:18
Salvatorii și pompierii au lansat o avertizare privind securitatea populației, în contextul condițiilor meteorologice din țară

Inspectoratul general pentru Situații de Urgență a desfășurat astăzi, un briefing de presă cu privire la situația operativă din țară, în urma ploilor torențiale cu vînt puternic și grindină care au avut loc ieri.

În cadrul briefingului șeful IGSU, general –maior Mihail Harabagiu, a declarat că ploile torențiale au afectat 34 de localități din 12 raioane, dar victime nu au fost raportate.

Conform informațiilor înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU la data de azi, peste 160 de case au fost deteriorate în urma furtunii.  Totodată,  șeful IGSU a menționat că, 24 de intervenții ale salvatorilor au fost efectuate  pentru deblocarea și defrișarea a mai multor copaci, piloni electrici care au căzut în urma intensificării vîntului.

Pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în urma condițiilor meteorologice nefavorabile au fost antrenați 111 angajați din cadrul IGSU cu 33 unități de tehnică specială. La fața locului lucrează comisiile pentru situații excepționale raionale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate care vor fi prezentate ulterior comisiei pentru situații excepționale la nivel republican.

După colectarea tuturor datelor urmează a fi identificate soluții pentru ajutorarea sinistraților. Mai mult, șeful IGSU s-a adresat către populație cu o avertizare privind securitatea copiilor.

Oficialul a îndemnat maturii să supravegheze minorii care pot fi expuși pericolului lovirii de trăsnet. Salvatorii îndeamnă ca în timpul furtunilor să nu fie utilizate telefoanele mobile.

De asemenea  se interzice aflarea sub copaci singuratici.

Populația trebuie să evite firele electrice rupte în urma intemperiilor.

Salvatorii și pompierii continuă activitățile de lichidare a consecințelor calamităților naturale  în toate raioanele care au fost afectate în după amiază zilei de ieri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău