Salvatorii, pompierii, poliția și carabinierii au fost aseară mobilizați în misiuni după furtunile înregistrate în Republica Moldova

  • 12 Iunie 08:17
Salvatorii, pompierii, poliția și carabinierii au fost aseară mobilizați în misiuni după furtunile înregistrate în Republica Moldova

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a Inspectoratului General de Poliție, dar și carabinierii au fost mobilizați aseară să intervină în mai multe misiuni după ce în seara zilei de 11 iunie 2024 furtuna și ploile au făcut prejudicii în centrul țării.

 
„Potrivit datelor colectate din subdiviziunile IGSU, de salvatori și pompieri a fost nevoie în cel puțin 55 de cazuri, după ce condițiile meteo de vânt puternic și ploaie au doborât la pământ mai mulți arbori și fire electrice.
 
La Orhei pe strada 31 August o femeie a rămas blocată în propriul autovehicul după ce un copac a căzut peste mașină. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care a reușit să evacueze femeia în siguranță.
 
Din cauza unui arbore căzut, un bărbat a avut de suferit traumatisme pe strada Gheorghe Asachi, nr.23 din capitală. Viața acestuia la moment este în afara oricărui pericol fiind transportat de medici la spital. Patruzeci și patru de misiuni ale salvatorilor și pompierilor au avut loc practic în toate sectoarele municipiului Chișinău.
 
În mare parte angajații IGSU au deblocat arbori doborâți la pământ, dar și fire electrice căzute. Potrivit informațiilor colectate din teren trei misiuni similare au fost înregistrate la Criuleni, patru la Orhei, două la Strășeni și câte una la Leova și Călărași.
 
Tot ieri, doi copii, băieți în vârstă de 14 ani, au fost găsiți de poliție după ce aceștia s-au pierdut într-o pădure din apropiere localității Hulboaca, comuna Grătiești, municipiul Chișinău. Minorii împreună cu alți doi băieți am mers într-o livadă la cules cireșe. Ultimii s-au întors acasă, iar cei doi băieți s-au rătăcit.
 
Angajații poliției au efectuat lucrări de căutare a minorilor, reușind după mai multe ore să întoarcă acasă copii vii și nevătămați.
 
În contextul vremii instabile, dar și a averselor înregistrate IGSU îndemnă populația să evite deplasarea sub cabluri electrice și crengi ale arborilor bătrâni care atârnă. Totodată oamenii sunt rugați să fie atenți atunci când se deplasează pentru a evita traumatismele, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112”, arată un comunicat al IGSU.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău